Mountain Guide Travel - stora upplevelser i stora berg

Välkommen att dela vår passion
Mountain Guide Travel finns som ett resultat av vår passion för berg, offpist-skidåkning och klättring. Vi har levt i bergen sedan 1990-talet och haft förmånen att dela vår passion med tusentals personer. Vi arrangerar resor som formats av dig som rest med oss och vi vill tacka er alla som på olika sätt bidragit så att vi fått förmånen att ha bergen som vår arbetsplats.

Vi är ett team av Bergsguider som alla delar samma passion för bergen. Det finns dock en sak vi gillar mer än att åka skidor och klättra och det är att guida skidåkare och klättrare i denna storslagna natur. Vår drivkraft är glädjen vi ser hos er. Er feedback driver oss och vi är tacksamma för att få höra era synpunkter. 

Hoppas du gillar vår site och hoppas vi snart får åka skidor eller klättra med dig.

 

Auktoriserade bergsguider med lång erfarenhet
Alla våra guider är utbildade och examinerade genom UIAGM/IFMGA *. Det är den högsta nivån av utbildning man kan få och ett krav för att få arbeta som bergsguide i många länder.

Majoriteten av våra guider talar svenska men vi anlitar även engelsktalande guider från andra länder.

Vi är passionerade klättrare och skidåkare med otaliga timmar i bergen bakom oss. Vi drivs av glädjen att vara i denna miljö och att få hjälpa dig komma till nya platser, ge dig nya kunskaper och storslagna upplevelser. För oss är det en självklarhet att de guider som ska ta hand om dig på din resa är auktoriserade av IFMGA.

Kurs eller resa
En vecka med en bergsguide är inte bara en vecka med en guide som visar dig från A till B. Det är lika mycket en kurs där vi lär oss nya saker och förbättrar vår färdighet. 

Hur stor del av din resa med oss som kommer att vara upplevelse respektive kurs är olika beroende på din nyfikenhet och vad du frågar efter men alla resor med oss innehåller båda delarna.

 

Totala upplevelsen av bergsmiljöer
Självklart innehåller våra resor och kurser stora upplevelser av klättring och skidåkning. Med just så mycket utmaning som du vill och klarar av. Men vi har även en ambition att du ska få del av andra saker. 

I de bergsområden där vi är aktiva har generationer levt och arbetat i tusentals år före oss. Att ta till sig av deras kultur, smaka deras mat och lyssnar (även om man inte alltid förstår) till deras språk är också viktiga delar av den totala upplevelsen.

 

Deltagare på samma nivå
För att alla som kommer med på en resa ska få ut så mycket som möjligt sätter vi ihop grupper som har samma förkunskaper. Är du osäker på din nivå inför en kurs eller resa är du alltid välkommen att kontakta oss. 

 

Andreas Bengtsson
Auktoriserad Bergsguide 

 

 

 

Resegaranti
Alla våra paketresor omfattas av resegarantilagen som regleras av Kammarkollegiet. För mer information se http://www.kammarkollegiet.se 
 

UIAGM / IFMGA Logga

Alla våra guider är auktoriserade bergsguider genom internationella bergsguide organisationen UIAGM/ IFMGA. Detta gör att vi kan arbeta i alla alpländer och uppfyller myndigheters krav på utbildning över hela världen.

* UIAGM/ IFMGA är förkortningar för Union Internationale des Associations de Guide de Montagne / International Federation of Mountain Guides Associations