Repetitionskurs klättring

Du har gått grundkurs i klättring och vill repetera kunskaperna. Detta är en heldagskurs där vi går igenom det du lärde dig på grundkursen. Perfekt inför årets klättersäsong!

 

Kursens längd
En heldag från 09:00-16:00

Kursinnehåll
Vi går igenom grundläggande klätterteknik, rephantering och säkring, standplats och säkringar, firningsteknik och mycket annat. Hela tiden med säkerheten i fokus.

Kursmål
Efter kursen ska du kunna ägna dig åt självständig klättring. Du ska kunna sätta upp ett topprep, ordna ankare med egna säkringar och kunna fira ner efter avslutad klättring. 

Förkunskaper
Den här kursen är för dig som gått grundkurs i klippklättring utomhus. Det här är inte en godkänd klätterkurs utan en repetitionskurs. 

Plats
Kursen ges på flera olika klippor runt om i Sverige. Se listan över kommande kursdatum för att hitta en klippa nära dig.

Normalt är vi i Stockholm. Men för grupper kan vi även boka kurs i Göteborg, Bohuslän 

Samling innan kurs
Vi samlas på en plats som det går att ta sig till med kollektivtrafik. Din instruktör ger mer information om samlingsplats då du bokar dig.

Utrustning
Givetvis får du låna klätterutrustning av oss under kursen. 

Utrustning och förberedelse
All klätterutrustning finns givetvis att låna på plats.

Tänk på att vädret kan skifta. Ta med oömma kläder anpassa efter årstiden och gärna något regntåligt. Vi har hittills inte behövt ställa in någon kurs pga. av regn och skulle det vara något moment som inte går att genomföras så bokar vi in ett nytt tillfälle för att komplettera det vi missat.

Privat kurs
Om ni är två eller fler som vill ha en privat kurs hjälper vi er gärna. Då kan vi specialanpassa kursen för er och fokusera på just det ni vill lära er. Priset för en privat kurs med 2 elever är 2950 kr per person.
Är ni en större grupp som vill gå kurs kan ni kontakta oss för mer information via info@mountainguide.se

 

Antal dagar: 1 Dag

Pris: 1850 kr per person (minst 3 deltagare)

Välkommen att använda formuläret om du undrar något eller vill bli kontaktad för att få mer information.